Fiber Nederland is een Nederlandse en onafhankelijke provider van internet, interactieve televisie en telefonie. Dit betekent dat wij geen onderdeel zijn van een grote multinational, en dus accuraat en flexibel kunnen handelen op basis van uw behoeften. Sinds kort houden wij ons ook bezig met Fiber SmartAlarm, waarmee u uw huis elektronisch en draadloos kunt beveiligen tegen bijvoorbeeld inbraak, waterschade en brand. De hele dag doen wij niets anders dan ons druk maken over hoe we het leven van onze abonnees aangenamer, interessanter en veiliger kunnen maken. Dit doen we allemaal tegen een faire prijs, zonder prijsverhogingen.

Met Fiber Nederland bent u klaar voor de toekomst. De hele dag zijn wij bezig met het leveren van de snelste internetverbinding, interactieve televisie in HD kwaliteit en voordelig bellen. De nieuwste technologie wordt als maar geavanceerder, waardoor er constant behoefte is aan een internetverbinding die nog sneller en betrouwbaarder is. Met het glasvezel netwerk hebben we de ruimte om uit te breiden en in de toekomst nog sneller en beter internet te leveren.

Glasvezel is een techniek dat simpelweg uit een dun kabeltje bestaat. Het kabeltje is gemaakt van glas, ontzettend sterk en maakt het mogelijk om informatie op hoge snelheden te ontvangen en te verzenden. Naast een internetverbinding wordt glasvezel ook gebruikt voor het ontvangen van interactieve televisie en telefonie. Er is dus veel mogelijk met glasvezel, en nog lang niet alle mogelijkheden zijn benut. Kies voor glasvezel en u kunt met hoge internetsnelheden browsen, films downloaden, skypen, video’s online zetten, zware games spelen en nog veel meer.

Het grote verschil tussen glasvezel en kabel/ADSL is de snelheid waarmee u data kunt verzenden en ontvangen. Ook is glasvezel betrouwbaarder, omdat het kabeltje van sterker materiaal is dan bij een ADSL kabel. Tot slot beschikt een glasvezelverbinding over een symmetrische verbinding, waardoor je dus net snel kunt up- als downloaden. Bij glasvezel dient het hele netwerk van glasvezel gemaakt te zijn, anders kun je niet optimaal profiteren van de snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk.

Helaas is glasvezel nog niet voor iedereen in Nederland beschikbaar. De netwerkbeheerders Reggefiber en Cogas zijn momenteel hard bezig om het glasvezelnetwerk in Nederland aan te leggen. Ze zijn hard op weg en het ziet er naar uit dat glasvezel voor een groot deel van de Nederlandse bevolking toegankelijk gaat worden. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een glasvezelverbinding, dan raden wij u aan een postcodecheck te doen. Deze postcodecheck vertelt u of glasvezel op uw adres beschikbaar is.

Komt u niet in aanmerking voor glasvezel? Dan installeren wij uw internetverbinding via het (V)DSL netwerk, en krijgt u gegarandeerd de maximale internetsnelheid dat op uw adres mogelijk is. Tegen de tijd dat u wel in aanmerking komt voor glasvezel kunt u kosteloos overstappen.

Dat hangt natuurlijk van uw wensen af. Bij Fiber Nederland kunt u kiezen uit drie All-In-One pakketten, namelijk Light, Medium en Top. Met deze pakketten heeft u recht op supersnel internet, interactieve HD televisie en voordelige telefonie. U kunt ook voor een pakket met alleen internet, internet & bellen of internet & televisie kiezen. Nadat u een pakket heeft gekozen die bij u past, kunt u deze eventueel upgraden met een snellere internetverbinding, extra tv zenders en andere extra mogelijkheden.